De ceva vreme, la parterul Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova, găzduită în fosta Școală Centrală de Fete, se lucrează la amenajarea expoziției permanente. Astfel, la sfârșitul lucrărilor o parte din patrimoniul instituției muzeale va fi din nou pus la dispoziția publicului în cadrul a 13 expoziții tematice care duc vizitatorul într-o călătorie de-a lungul mileniilor. Amenajarea spațiilor expoziționale se face cu fonduri proprii ale Consiliului Județean Dolj. Într-o postare pe contul personal de Facebook, președintele CJ Dolj, domnul Ion Prioteasa, a declarat:
“După ce ne-am îndreptat cu aproape șase milioane de euro către reabilitarea uneia dintre cele mai somptuoase clădiri-monument din Craiova, sediul Secției de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, ne-am preocupat să punem în lumină bogatul patrimoniu pe care îl deține aceasta – aproape 160.000 de piese. Suntem în faza în care Consiliul Județean Dolj, din fonduri proprii, amenajează spațiile expoziționale de la parterul secției, pentru care am alocat deja peste 300.000 de euro.
La finalul acestei etape, vor fi amenajate, în total, 13 expoziții tematice, care acoperă spații întinse pe aproape 600 de metri pătrați, expozițiile ilustrând un orizont de timp generos, care merge de la etapa genezei poporului român, din perioada daco-romană, până în Evul Mediu, culminând cu importantul episod al Bătăliei de la Rovine.
Pentru a doua etapă, ne propunem să continuăm această inițiativă prin amenajarea spațiilor expoziționale de la subsolul și etajul clădirii, precum și a lapidariului, astfel încât să le putem oferi tuturor celor interesați o viziune sintetică asupra trecutului Olteniei, din preistorie până la Revoluția din 1989. Studiem posibilitatea accesării fondurilor europene, în măsura în care se va putea, în caz contrar lucrările urmând să fie finanțate din bugetul propriu al CJ Dolj.”