Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Etnografie, anunță redeschiderea atelierelor de vară, devenite deja tradiție în spațiul cultural local, de iconărit pe lemn și sticlă, bijuterii hand-made, de olărit – ceramică, sculptură lemn, ce vor fi derulate în spațiile interactive amenajate special la Casa Băniei, str. Matei Basarab nr.16. Persoanele care doresc să se înscrie la aceste ateliere interactive gratuite, derulate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj, o pot face direct la Casa Băniei, fie la telefon 0351/444030.
Pentru derularea optimă a atelierelor de artă tradițională, specialiștii Muzeului Oltenia Craiova vor coopera cu următorii îndrumători tehnici: artistul plastic Doru Dragomir (iconărit pe lemn), ing. Costinela Iacob (bijuterii), meșterul Ștefan Trușcă (olărit), prof. restaurator Cătălin Ostroveanu (icoane pe sticlă). Programul va fi unul adecvat activităților de vacanță ale beneficiarilor, și este structurat, astfel:
- Doru Dragomir, pictura pe lemn, vineri și sâmbătă de la orele 9-11;
- Catălin Ostroveanu, pictură pe sticlă, marți și joi între orele 9,30-11,30, începând cu data de 1 august;
- Costinela Iacob, bijuterii si hand -made, miercuri intre orele 14,30-16,30;
- Trusca Stefan, ceramică, sâmbătă între orele 9-11;
- Ionuț Smarandache- sculptură lemn, luni între orele 10-12.
Urmare a particularităților / tehnicilor de lucru ale meșteșugurilor propuse de către specialiștii muzeului, se impun anumite limitări de vârstă: la atelierul de olărit înscriem preșcolari și școlari (3-15 ani), la atelierul de iconărit pe lemn înscriem școlari (9-15 ani), la atelierul de iconărit pe sticlă înscriem școlari (7-15 ani), la atelierul de bijuterii înscriem școlari (7-14 ani).
În incinta atelierelor, responsabilitatea privind integritatea preșcolarilor și școlarilor va reveni coordonatorilor atelierelor și specialiștilor Muzeului Olteniei Craiova, aceștia din urmă prezentând cu ocazia fiecărui modul documentare inedite despre tradițiile populare românești.